Choď na obsah Choď na menu

Monika Šagátová: Aká je jej obľúbená kniha?

29. 3. 2015

Monika už sedem rokov žije v hlavnom meste, no dodnes nedá dopustiť na svoju rodnú dedinu. „Veľmi to tam milujem. Uvedomujem si to najmä vtedy, keď mi je v Bratislave dlho a chýba mi príroda.“

Od detstva ju rodičia viedli k vzťahu k prírode. „Trávievala som pri koňoch celé letá. Keď som s nimi, celá žiarim. Ale ešte nikdy som nemala vlastného koňa. Chodievala som preto ku kamoške v dedine, ktorá mi požičiavala svojho. Raz by som chcela mať koňa aj farmičku.“ sníva mladá herečka.

Raz sa jej prehnanou starostlivosťou podarilo takmer zahubiť kozu.

„Dala som jej kapustové listy a to ju, chúďatko, zdulo. Mala som asi štyri roky, nevedela som, že sa to nesmie.“

 

Pjf28ift

Monika s kobylkou Tami, na ktorej sa učila jazdiť

 

Teraz sa vrhla na čítanie románu 50 odtieňov sivej.

„Kamarátka mi ju ospevovala, aj som k nej čítala dobré recenzie. Číta sa ľahko a má pútavý dej,“ prezradila herečka.

Knižka ju zaujala natoľko, že už číta pokračovanie prvej časti.

„Prednedávnom som začala čítať druhú časť, ale keďže mám v škole veľa povinností, musela som ju odložiť. Teším sa na voľno, keď sa do nej znova začítam,“ porozprávala Šagátová.

 

Rt7jkjox

 

Voľné večery prakticky nemá, často je unavená, tak ide hneď spať.

„Ale snažím sa premôcť a pozriem si v televízií Divoké kone. Nakázala som si, že sa na seba budem pozerať, lebo keď som sa videla prvýkrát počas projekcie na veľkom plátne, zmohla som sa len na - Ježiš! Vtedy som si povedala - Monika, musíš sa prekonať a vychytávať chyby.

 

Vďaka seriálu Divoké kone sa na pľaci stretla so svojou niekdajšou profesorkou herectva - Annou Javorkovou. Dokonca si aj potykali.

„Anička má môj veľký rešpekt a obdiv, preto bol pre mňa šok, keď som sa dozvedela, že v seriáli bude účinkovať aj ona. Našťastie sa ku mne správala ako k rovnocennej kolegyni a keď mi hovorí nejaké pripomienky, veľmi si to vážim. No, zo začiatku som mala veľmi veľký rešpekt. Ten pocit, že hrám so svojou pedagogičkou, myslela som na to, že keď bude mať nejaké pripomienky, tak sklopím uši. Ale postupne som zistila, že mi chce naozaj pomôcť a tie pripomienky, čo má, beriem s pokorou. Hrá sa mi s ňou super, v seriáli máme vzťah babky s vnučkou, máme sa rady a aj to nás zbližuje.

 

Cpungm2c