Choď na obsah Choď na menu

Kde sa nakrúcajú Divoké kone?

8. 5. 2015

Závodskí

 

Asi najdôležitejším filmárskym priestorom je Lozorno, kde sa nachádza dom rodiny Závodských spolu so starým mlynom (majitelia tam vraj plánujú otvoriť hotel).

 

 

Upútavky

 

V pezinskom jazdeckom areáli Rozálka vznikali upútavky na seriál.

 

Pasienky a stajne

 

V Lozorne vznikajú aj zábery z pasienkov, pred stajňou, scenérie krajiny a sú tu tiež výrobné haly rodinnej firmy Závodských, v ktorých je pracovisko účtovníka Šušoreného.

 

Krčma

 

Čo by to bol za seriál bez krčmy, kde sa stretávajú takmer všetky postavy? Hostinec u Zeleného stromu nájdete v Marianke.

 

Konské boxy

 

V jazdeckom klube v Miloslavove vznikajú zábery z konských boxov aj scény pri jazere.

 

Benčíčka

 

Rozprávkový dom Benčíčky v skutočnosti stojí v dedinke remesiel Abeland kúsok od Lozorna. Mimochodom, v tejto lokalite sa nakrúcali aj scény, v ktorých boli deti s Imrom na výlete v Liptove.

 

Retro pri jazere

 

Vo vojenskom lese pri Studienke sa nachádza takzvaná Mešterova lúka – nádherná nedotknutá príroda, kde sa nakrúcali jednak retrospektívne zábery pri jazere a tiež scéna, v ktorej sa potápa Ján Koleník alias pilot Rasťo. Asi netreba dodávať, že všetci aktéri potrebovali povolenie na vstup a do areálu mohlo ísť len jedno auto.

 

Letisko

 

Hana s Rasťom pripravia Adamovi prekvapenie. Zábery, ktoré ešte len uvidíte, sa robili na letisku v Senici.

 

Cintorín

 

V závere prvej série sa odohrá aj jeden pohreb, ktorý sa nakrúcal v priestoroch židovského cintorína v Sládkovičove. Voľba naň padla kvôli tichej lokalite.

 

Narodenie žriebätka

 

Narodenie žriebätka

Kvôli scéne, v ktorej prichádza na svet žriebä (dokonca výnimočne v zime), filmári cestovali za hranice – do rakúskeho Schloshoffu.